MALZEMELER:
- HAMURU İÇİN:
- 1 kilo un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı yaş veya kuru maya
- Yeteri kadar ılık su
İÇ HARCI İÇİN:
- 125 gram tere yağı
- 1 kase şeker
- 1 su bardağı tahin
TAHİNLİ KAYSERİ KATMERİNİN YAPILIŞI:
- Önce hamur yoğurulur.Un derin bir kabın içine koyulur,maya ılık bir bardak su içinde eritilir,tuzla beraber una katılır.Ilık su alınarak yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur yoğurduğumuz leğen sofra bezine sarılarak sıcak kalıp mayalanmaya bırakılır 2-3 saat dinlendirilir.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılır,bezeler oklava yardımıyla büyük bir şekilde açılır içine tere yağı parça parça koyulur,2-3 kaşık tahin dökülür her yerine yayılır üstüne şeker serpilir.(yukarıda şekilde gösterilmiştir) Hamurun ortası yırtılır, ortadan kenarlara doğru katlanır sonra katlanan hamurun bir ucu yırtılarak kıvrılır salyangoz kabağu şeklinde kıvrılır. Hamurlar buzdolabında yarım saat bekletilir. Büyük çe bir tava ocağın büyük gözüne koyulur altı tam açılır hamurlar dolaptan alınır açılabildiği kadar ince açılır tavada iki tarafıda kızarana kadar pişirilir.Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder