MALZEMELER:
- 1 su bardağı su (250 ml bardak )
- 1 su bardağı un
- 125 gram tere yağı
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 4 yumurta
KREMASI İÇİN:
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti
- 1 tane yumurta
- 1 kaşık tere yağı
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı şeker
SOSU İÇİN:
- 1 paket çikolata sosu
- Çekilmiş fındık yada ceviz içi
PROFİTEROLÜN YAPILIŞI:
- Önce krema pişirilir.Tencereye süt,un,yumurta,şeker koyulur karıştırılarak kaynatılır.Kaynayıp katılaşınca ocağın altı kapatılır içine vanilya,tere yağı ve krem şanti koyulur mikserle çırpılır buzdolabına koyulur.Tencereye 1 su bardağı su ve tere yağı koyulur kaynatılır un eklenir iyice karıştırılır,tuzla vanilya eklenir karıştırılır ocağın altı kapatılır.Hamur ılık olunca yumurtalar tek tek eklenir hamura iyice yedirilir yapışkan bir hamur elde edilir sıkma torbasına doldurulur yağlı kağıt serilmiş tepsiye belirli aralıklarla sıkılır 180 derecede 35-40 dakika pişirilir.Pişen hamurlar soğuduktan sonra altları kesilir dinlendirilir.Buzdolabındaki krema çıkartılır kaşık yardımıyla hamurların içine servis tabağına alınır.1 paket çikolata sosu pişirilir profiterollerin üzerine dökülür.İsteğinize göre üstlerine çekilmiş fındık yada ceviz serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder