MALZEMELER:
- Yarım kilo kırmızı mercimek
- Yarım kilo simit ( köftelik ) bulgur
- 1 kaseden 2-3 parmak eksik pul biber( yani isot )
- 1 tane büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 8-10 tane yeşil soğan
- Tuz,karabiber,kimyon
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı tere yağı
MERCİMEKLİ KÖFTENİN YAPILIŞI:
- Mercimekler tencereye koyulur eriyene kadar haşlanır.Maydanozla yeşil soğanlar bir tabağın içine doğranır.Yoğurma kabına simit bulgur,pul biber,tuz baharatlar koyulur.Kuru soğan doğranır tere yağıyla zeytin yağı tavaya koyulur soğanlar kavrulur salçada eklenir beraber kavrulur.Haşlanan mercimeklerin bir kısmı bulgurların üzerine dökülür kaşıkla karıştırılır, bulgurlar yumuşayınca mercimeklerin birazı daha dökülür bu sefer elle yoğurmaya başlanır sonra kalan mercimeğin hepsi alınır yoğurulur.İyice yoğurulunca yağda kavrulan soğanlar alınır bulgurlarla yoğurulur en son doğranan yeşil soğanla maydanoz alınır yoğurulur.Sonra hafif ılık su alınır köfte toplanır ellerimiz ıslatılarak köfteler sıkım yapılır marolla servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder