MALZEMELER:
- Yarım kilo orta yağlı kuşbaşı doğranmış et
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz,karabiber,kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 su bardağı su
KUŞBAŞI ET KAVURMANIN YAPILIŞI:
- Yarım kilo et derin bir tavaya koyulur üstüne 2 bardak su koyulur kısık ateşte etler suyunu çekene kadar pişirilir.Dilerseniz düdüklüde de yarım saat pişirebilirsiniz etler suyunu çekince sıvı yağ eklenir,sarımsaklar doğranır kısık ateşte pişirmeye devam edilir.Tuzu,baharatları eklenir etlerin pişmesi kontrol edilir.Etler güzelce kavrulduktan sonra sıcak sıcak servis yapılır.Dilerseniz bulgur pilavıyla da servis yapabilirsiniz.Ben öyle yaptım.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder