KAT KAT AÇMA TARİFİ




MALZEMELER:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne )
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yaş maya ( 4 lü mayalardan )
  • İçi için tere yağı
  • Aldığı kadar un

KAT KAT AÇMANIN YAPILIŞI:

- Sütle su ısıtılır derin bir kabın içine koyulur.Diğer malzemelerde ilave edilir yumurtalardan bir tanesinin sarısı üstüne ayrılır maya eriyene kadar karıştırılır azar azar un ilave edilir yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurulur. Hamur yarım saat mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır bezelerin üstüne tere yağından koyulur elle bastırılarak el büyüklüğünde açılır sonra rulo yaparak uzatılır bu bezelerden iki tane yapılır birbirinin üstüne atılarak örük yapılır yağlanmış tepsiye dizilir bütün hamur bu şekilde yapılır üstlerine yumurtanın sarısı sürülür isteğe göre susam veya çörek otu serpilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kabarıp üstleri kızarana kadar pişirilir.Sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Sizlerin tarifine bakarak bende evde yaptım ailece yedik çok lezzetli oldu teşekkürler

    www.tuzlaevdenevenakliyati.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder