MALZEMELER:
- 400 gram kadayıf teli
- 3 yemek kaşığı tere yağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
MUHALLEBİSİ İÇİN:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 tane vanilya
- 1 paket krem şanti
KADAYIFLI MUHALLEBİNİN YAPILIŞI:
- İlk önce kadayıf kavrulur.Bunun için tavaya tere yağı koyulur eritilir kadayıflar kavrulur cevizde eklenir birazda cevizle kadayıflar rengi dönene kadar kavrulur dikdörtgen borcamın yarısı altına koyulur yarısıda üstüne ayrılır.Tencereye süt,un,nişasta,şeker ve yumurta sarısı koyulur çırpacakla iyice çırpılır ocakta kaynara çıkana kadar karıştırarak pişirilir.Kaynara çıktıktan sonra 2-3 dakika daha pişirilir soğumaya bırakılır muhallebi ılık olunca vanilya ve krem şanti eklenir mikserle 5-6 dakika çırpılır kadayıfların üzerine dökülür her yerine yayılır.Kalan kadayıf da muhallebinin üstüne dökülür düzeltilir.Buzdolabında 2-3 saat bekletilir sonra servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder