HAŞHAŞLI ÇÖREK





MALZEMELER:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısı üstüne )
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
  • 1 paket haşhaş
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
HAŞHAŞLI ÇÖREĞİN YAPILIŞI:

-  Un hariç bütün malzemeler derin bir kap içerisine koyulur,azar azar un alınarak yumuşak bir hamur yoğurulur mayalanmaya bırakılır.Hamur yarım saat mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alınır el büyüklüğünde açılır.Haşhaş,şeker ve sıvı yağ birbiriyle karıştırılır.Açılan bezelere haşhaşlı karışımdan sürülür rulo yapılır uzun tarafından yukarıdan aşağıya doğru ortadan ikiye kesilir.Kesilen hamurlar örük şeklinde birbirinin üstüne atılır bir köşesinden ucuna doğru katlanır yağlanmış tepsiye dizilir.Bu şekilde bütün bezeler yapılır yağlanmış tepsiye dizilir üstlerine yumurta sarısı sürülür 200 derecede ısıtılmış fırında kabarıp üstleri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar