FIRINDA KIYMALI PATLICAN MUSAKKA





MALZEMELER:


  • 3 tane uzun patlıcan
  • 2 tane domates
  • 2 tane kırmızı biber
  • 300 gram yağsız kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz,karabiber,pul biber
PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN:
  • Sıvı yağ
FIRINDA KIYMALI PATLICAN MUSAKKANIN YAPILIŞI:

- İlk önce patlıcanların kabukları ara ara soyulup yuvarlak dilimlenir sıvı yağda kızartılır. Kıyma tavaya koyulur, kuru soğan,sarımsaklar ve domatesler ufak doğranır kıymayla beraber hepsi kavrulur.Tuzu,karabiberi ve pul biberi atılır birazda baharatlarla kavrulur ocaktan alınır.Patlıcanların yarısı borcama dizilir üstüne kıymalar koyulur patlıcanların kalan yarısı da üstüne dizilir.Kırmızı biberler dilimlenip üstlerine dizilir.Bir kap içerisinde salça 2 bardak sıcak suyla karıştırılır patlıcanların üstüne dökülür 200 derecede ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirilir.Sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar