MALZEMELER:
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tane limon
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon
FINDIKLI REVANİNİN YAPILIŞI:
- İlk önce şerbet kaynatılır.Şekerle su tencereye koyulur şerbet kıvamına gelene kadar kaynatılır ocaktan almadan bir kaç dakika önce bir kaç damla limon suyu damlatılır kaynatılır soğumaya bırakılır.Karıştırma kabına yumurta ile şeker koyulur mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.Yumurta kokmaması için bu işlem önemlidir.Beyaz olunca sıvı yağı,sütü katılır karıştırılır sonra irmiği koyulur bir limonun kabuğu rendelenir karıştırılır en son un,kabartma tozu ve vanilyası koyulur karıştırılır yağlanmış borcama dökülür.Ben dikdörtgen borcama döktüm.Üzerine fındıklar serpilir 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kabarıp,kızarana kadar pişirilir.Pişen revani sıcak sıcak fırından çıkartılır 4-5 dakika bekletilir dilimlenip ılık şerbet dökülür soğuması beklenir.Servis yapılır.
Afiyet olsun.
.
Yorumlar
Yorum Gönder