MALZEMELER:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya(dörtlü mayalardan )
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıcak su
- Aldığı kadar un
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı beyaz susam
İÇİ İÇİN:
- 100 gram tere yağı
EV YAPIMI KAT KAT SUSAMLI SİMİT:
- Su ile süt küçük bir tencereye koyulur ısıtılır, yoğurma kabına sıvı yağ,tuz,şeker ve ısıtılan sütle su koyulur karıştırılır sonra maya içine koyulur eriyene kadar karıştırılır azar azar un ilave edilir çok yumuşak bir hamur yoğurulur.Yoğurma kabı beze sarılarak hamur yarım saat kabarmaya mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamurdan avuç ortası kadar iki tane bezeler alınır tezgahın üzerinde yuvarlanarak uzatılır üstlerine bastırılır içlerine tere yağından parçalar koyulur sonra tekrar yuvarlanır iki yuvarlak hamur örük gibi birbirinin üstüne atılır hamurun iki uçları birbirine birleştirilir.Pekmez bir tabağın içine koyulur bir çay bardağı kadar su eklenir karıştırılır.Simitlerin iki tarafı da bu pekmezli suya batırılır sonra susama batırılır yağlanmış tepsiye dizilir 200 derecede önceden ısıtılmış fırında simitler kızarana kadar pişirilir.Sıcak sıcak servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder