MALZEMELER:
- Yarım kilo asma yaprağı
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 300 gram yağlı parça veya kıyma et
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 7-8 tane yeşil soğan
- 2 yemek kaşığı domates ,salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı pul biber
- 1 tane limonun suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz,karabiber,tarçın,yenibahar
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
ETLİ YAPRAK SARMANIN YAPILIŞI:
- Yaprakların üzerine kaynar su dökülür,üstü kapatılır yarım saat bekletilir.Büyük bir kabın içine bulgurlar,et,bütün baharatlar,limon suyu ve nar ekşisi koyulur.Kuru soğan,yeşil soğanlar,sarımsaklar ve maydanozlar doğranır.Zeytin yağı içine katılır bütün malzemeler karıştırılır, sıcak suda bekletilen yapraklar sudan çıkartılır iç malzemeler koyularak sarılır tencereye dizilir üstlerine yarım çay bardağı sıvı yağ dökülür düz bir tabak kapatılır üstüne bayağı çıkacak şekilde su koyulur pişmeye bırakılır.Kaynara çıktıktan sonra kısık ateşte bir saat pişirilir.Dinlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder