MALZEMELER:
- 1 tane orta boy lahana
- 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
- 300 gram yağlı kuşbaşı doğranmış parça et
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı pul biber
- 1 demet maydanoz
- 1 tane büyük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber,yenibahar,kimyon
ETLİ LAHANA SARMASININ YAPILIŞI:
- Lahana yapraklarına ayrılır,bir tencerede su kaynatılır lahana raprakları suya atılır 1-2 dakika haşlanır sudan çıkartılıp suları süzülür.Büyük bir kap içerisine 2 bardak bulgur koyulur kuru soğan,sarımsak,maydanozlar doğranır,kuşbaşı etler ve bütün malzemeler bulgurların içine katılır,bir su bardağı zeytin yağının yarısı koyulur bütün malzemeler iyice karıştırılır lahanaların içlerine koyulup sarılır.Tencereye sarılan lahanalar dizilir kalan zeytin yağı üstlerine gezdirilir.Lahanalar dağılmasın diye üstlerine düz bir tabak kapatılır.Tabağın üstüne çıkacak şekilde su koyulur ocakta kısık ateşte kaynara çıktıktan sonra bir saat pişirilir suyuna dikkat edin suyunu çektiğini görürseniz sıcak su ekleyebilirsiniz dibine tutmaması için tencerenin dibine kullanmadığınız lahanaları koyabilirsiniz.Lahanaların bir saat pişmesi yeterli olacaktır.Dinlendikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder