MALZEMELER:
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tere yağı
- 1 tane vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
ÜSTÜ İÇİN:
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Hindistan cevizi
ÇİKOLATALI BİSKÜVİLİ PASTANIN YAPILIŞI:
- İlk önce 2 paket krem şanti sütle çırpılıp buzdolabına koyulur.Tencereye 1 litre süt koyulur içine un,nişasta,kakao,vanilya ve şeker koyulur karıştırarak pişirilir.Katılaşınca tere yağı eklenir ocaktan alınır.Mikserle 5 dakika kadar çırpılır.Kare borcama bir kat bisküvi dizilir üstlerine çikolata sosundan dökülür bisküvilerin her yerine yayılır,1 kat daha bisküvi döşenir üstüne yine çikolata sosundan dökülür yayılır 3 üncü kat bisküvi döşenir kalan çikolata sosunun hepsi dökülür her yerine yayılır düzeltilir.Dilerseniz 2 paket çikolatalı pudingi sütle pişirip kullanabilirsiniz.Pastanın soğuması beklenir,soğuyan pastanın üstüne krem şanti her yerine sürülür damla çikolata serpilir.Buzdolabına koyulur 1-2 saat dinlendirilir dilimlenip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Merhabalar ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil