CEVİZLİ GÜLLAÇ











MALZEMELER:


  • 10 yaprak güllaç
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı bütün ceviz
  • 1 paket vanilya

CEVİZLİ GÜLLACIN YAPILIŞI:

-  Bir litre sütle şeker serçe  parmağınız yanmayacak şekilde ısıtılır içine vanilya dökülür karıştırılır.Güllaçlardan bir tanesi borcama koyulur sıcak sütle iyice ıslatılır fazla yerler üstüne kapatılır.5 güllaç bu şekilde sütle ıslatılır üst üste koyulur ortasına çekilmiş ceviz koyulur her yerine yayılır.Kalan 5 yaprak sıcak sütle ıslatılıp cevizlerin üstüne yerleştirilir.Diğer bütün cevizler güllaçların üstüne ara ara yerleştirilir dilimlenir soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletilir sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar