MALZEMELER:
- HAMURU İÇİN:
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tere yağı
- 1 çay bardağı su
- 4 çay bardağı un
ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Yarım limon
İÇİ İÇİN:
- 300 gram ceviz içi
AÇMAK İÇİN:
- 1 su bardağı nişasta
ARALARI İÇİN:
- 250 gram eritilmiş tere yağı
CEVİZLİ BAKLAVANIN YAPILIŞI:
- Önce hamur hazırlanır.Un dışında bütün hamur malzemeleri bir kabın içine koyulur karıştırılır un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.Üstüne nemli bir bez örtülerek dinlenmeye bırakılır.Derin bir tencereye şekerle su koyulur kaynatılır.Şerbet kıvamı alınca limondan 7-8 damla sıkılır 2-3 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır soğumaya bırakılır.Hamurdan 20 tane ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.Bezelerden 5 tanesini el büyüklüğünde açıp aralarına nişasta serpip üst üste koyulur 5 i beraber tepsi büyüklüğünde açılır yağlanmış tepsiye koyulur.Üstüne eritilmiş tere yağından her yerine dökülür.Sonra 5 beze daha üst üste koyulup tepsi büyüklüğünde açılır diğer bezelerin üstüne koyulur.Çekilmiş ceviz serpilir sonra kalan diğer bezelerde bu şekilde açılır tepsiye koyulur baklava dilimi şeklinde kesilir kalan tere yağı iyice kızdırılıp baklavanın üzerine gezdirilir.200 derecede kızarana kadar pişirilir.Baklava sıcakken şerbeti dökülür.Şerbet ılık olacak.Şerbeti çekince servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder