MALZEMELER:
- 125 gram margarin veya tere yağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane yumurta ( bir tanesinin sarısı üstüne)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tane kabartma tozu
- Çörek otu
- Aldığı kadar un
TUZLU KURABİYENİN YAPILIŞI:
- Derin bir kabın içine oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve bütün malzemeler koyulur,2 yumurtadan bir tanesinin sarısı üstü için ayrılır diğerleri içine koyulur karıştırılır azar azar un ilave edilir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.Hamur merdaneyle kalın bir şekilde açılır istediğiniz kalıpla şekil verebilirsiniz.Tuzlu kurabiyeler yağlanmış tepsiye dizilir üstlerine yumurtanın sarısı sürülür çörek otu serpilir fırında 200 derecede üstleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder