TAVUKLU BULGUR PİLAVI



MALZEMELER:


  • 1 bütün tavuk
  • 1,5 su bardağı iri bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım limon
  • 3 yemek kaşığı tere yağı
    • Yarım çay bardağı zeytin yağı
    • Tuz,karabiber
    TAVUKLU BULGUR PİLAVININ YAPILIŞI:

    - Tavuk  bir tencerenin içine koyulur üstüne su doldurulur içine bir kaç damla limon sıkılır biraz tuz atılır haşlanmaya bırakılır.Başka bir tencereye 1,5 kaşık tere yağıyla zeytin yağı koyulur içine kuru soğan ve sarımsaklar doğranır kavrulur salçayla,biber salçası da koyulur soğanla beraber kavrulur sonra bulgur eklenir biraz kaşıkla karıştırdıktan sonra haşlanan tavuğun suyundan eklenir 1,5 bardak bulgura 3 bardak tavuk suyu koyulur.Tuzu,karabiberi eklenir suyu çekene kadar pişirilir.Haşlanan tavuğun etleri temizlenir tavanın içine koyulur.Tavaya kalan 1,5 kaşık tere yağı koyulur tavuk etleri tere yağıyla hafif kavrulur içine tuz ve karabiber atılır.Pişen bulgur pilavı yarım saat dinlendirilir sonra servis tabağına pilavdan koyulur üstüne kavrulan tavuk etlerinden koyulur servis yapılır.

    Afiyet olsun.

    Yorumlar