MALZEMELER:
- 2 kilo domates(ben konserve domates kullandım)
- Yarım kilo kırmızı biber
- Yarım kilo yağlı parça kuşbaşı et
- 7-8 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı pul biber
- Tuz,karabiber,kimyon
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 2 su bardağı su
SİVEREK TAVANIN YAPILIŞI:
- Fırın tepsisine kuşbaşı doğranmış etler koyulur.Etler daha iyi pişsin diye biraz ufak doğranır.Sarımsaklar doğranır,tuz ve baharatlar,pul biber koyulur kuşbaşı etlerle güzelce karıştırılır.Diğer tarafta domateslerin kabukları soyulur küp küp doğranır,kırmızı biberde doğranır.(ben yazdan koyduğum domates,biber konservelerini kullandım)Domateslerle biberler etlerle karıştırılır 2 bardak suda katılır fırın tepsisine yayılır üstüne zeytin yağı da gezdirilir 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.İlk yarım saat karıştırılmaz daha sonra 10 dakikada bir fırını açarak yemeği karıştırıp tekrar fırını kapatırız.Yemek suyunu tamamen çekince fırından çıkartılır.Bulgur pilavıyla servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder