ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI



MALZEMELER:


  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 yemek kaşığı tere yağı
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz,karabiber
  • 3 su bardağı su
ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVININ YAPILIŞI:

- Pilav tenceresine yağlar koyulur şehriyeleri içine koyup renkleri pembeleşene kadar kavrulur.Kavrulan şehriyelerin içine bulgurlar katılır bulgurlar da biraz kavrulur sonra 3 bardak su eklenir,tuzu atılır suyu çekene kadar pişirilir.Suyunu çekince pilav dinlenmeye bırakılır.Yarım saat dinlenmesi yeterlidir.Servis yaparken üstüne karabiber serpilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar