PORTAKALLI KÖY KURABİYESİ





MALZEMELER:

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1,2 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tane kabartma tozu
  • 6 su bardağı un
ÜSTÜ İÇİN:
  • Yarım su bardağından biraz fazla iri çekilmiş ceviz veya fındık
  • 1 yumurta sarısı
PORTAKALLI KÖY KURABİYESİNİN YAPILIŞI:

- Yoğurma kabının içine 2 yumurta kırılır,1,5 bardak şeker koyulur mikserle çırpılır.Sıvı yağ,yoğurt,portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi katılır mikserle çırpmaya devam edilir.Daha sonra mikseri bırakıp un,kabartma tozu ve karbonat katılıp hamur elle yoğurulur,hamur çok yumuşak ele yapışan bir kıvamda olur.Elimizi yağlayarak hamurdan mandalina büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp tepsiye dizilir.Bıçakla üstlerine artı şeklinde çizik atılır yumurta sarısı sürülür ceviz veya fındık serpilir 180 derecelik fırında kurabiyelerin altları üstleri pembeleşene kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar