MALZEMELER:
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tere yağı
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su
PİRİNCİ ISLATMAK İÇİN:
- 1 yemek kaşığı tuz,su
PİRİNÇ PİLAVININ YAPILIŞI:
- Pirinçler bir kabın içerisine koyulur içine bir yemek kaşığı tuz atılır pirinçlerin 2-3 parmak üstüne çıkacak şekilde su koyulur pirinçler 2-3 saat ıslatılır.Böylece ıslatılan pirinçler pişince daha güzel açılır taneleri iri iri olur.Tencereye tere yağıyla zeytin yağı koyulur ocağın altı açılır ıslatılan pirinçler bol suyla yıkanır yağın üstüne dökülür güzelce kavrulur üstüne 3 su bardağı sıcak su koyulur 1 tatlı kaşığı tuz atılır pişmeye bırakılır.Pilav kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir pirinçler suyunu çekince ocağın altı kapatılır.Tencerenin kapağı kapatılır pilav dinlenmeye bırakılır yarım saat dinlendikten sonra pilav servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder