MALZEMELER:
- Yarım kilo taze fasulye
- 2 tane orta boy patates
- 1 tane kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
- Tuz,karabiber
- Yeteri kadar su
PATATESLİ TAZE FASULYENİN YAPILIŞI:
- Fasulyeler temizlenir kırılır yıkanır.Tencereye zeytin yağı koyulur kuru soğan doğranır kavrulur,patatesler kabukları soyulur küp küp doğranır soğanlarla beraber kavrulur fasulyeleri eklenir fasulyeler solana kadar kavrulur sonra salçası eklenir salçayla da bütün malzemeler kavrulur. Fasulyelerin üstüne yeteri kadar su çekilir tuzu,karabiberi koyulur fasulyeler suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir.Fasulyeler yumuşayınca pişmiş demektir yumuşamamışsa eğer sıcak su ekleyip biraz daha pişirilir sonra ocağın altı kapatılır servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder