MALZEMELER:
- 1 kilo patates
- 3 tane havuç
- 8 -10 tane kadar yeşil soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dere otu
- 2 yemek kaşığı sumak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- Tuz
PATATES SALATASININ YAPILIŞI:
- Patatesler tencereye koyulur haşlanır.Haşlanan patateslerin kabukları soyulur derin bir kaba doğranır.Yeşil soğanlar,maydanoz ve dere otu temizlenir yıkanır onlarda patateslerin üstüne doğranır.İçine havuçlar rendelenir sumak, nar ekşisi , tuzu ve sıvı yağı koyulur. Bütün malzemeler karıştırılır servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder