NOHUTLU ETLİ BULGUR PİLAVI




MALZEMELER:


  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı ıslatılmış nohut
  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış parça et
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tane kuru soğan
  • Tuz,karabiber,kimyon,yenibahar
  • Zeytin yağı
NOHUTLU ETLİ BULGUR PİLAVININ YAPILIŞI:

- Nohutla kuşbaşı etler düdüklü tencereye koyulur üstüne su çekilir pişmeye bırakılır düdüklü tencere kaynara çıktıktan sonra yarım saat pişirilir.Tencereye yeteri kadar zeytin yağı koyulur kuru soğan doğranıp kavrulur.Soğanlar solunca salçayla biber salçası koyulur onlarda kavrulur.Düdüklüde pişen etle nohut suyuyla beraber soğanla salçanın üstüne dökülür kaynatılır kaynara çıkınca içine bulgurlar dökülür tuzla baharatlar koyulur bulgurlar suyunu çekene kadar pişirilir.Baharatları sevdiğinize göre az yada çok koyabilirsiniz,sadece karabiber de koyabilirsiniz.Pilav yarım saat dinlendirilir sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar