KIŞ TÜRLÜSÜ




MALZEMELER:


  • 1 tane kabak
  • 2 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 1 tane kırmızı veya yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 300 gram kuşbaşı doğranmış parça et
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytin yağı veya sıvı yağ
  • Tuz,karabiber
KIŞ TÜRLÜSÜNÜN YAPILIŞI:

- Önce bütün sebzeler iyice yıkanır kabak dörde bölünüp küp küp doğranır,patatesler ufak ufak doğranır,biberle domateslerde doğranıp bir kaba koyulur. Tencereye zeytin yağı veya sıvı yağ koyulur kuşbaşı doğranmış etler tencerenin içine koyulup kavrulur kuru soğanda doğranır etlerle beraber kavrulur salça eklenir biraz salçada kavrulunca doğranan bütün sebzeler koyulur  üstlerine su ilave edilir.Su sebzelerin üstüne çıkacak şekilde koyulur tuzu,karabiberi atılır kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar