MALZEMELER:
- 1,5 kase pirinç pilavı
- 300 gram göğüs eti
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane sarımsak
- 2 tane havuç
- 1 tane kırmızı biber
- Tuz,karabiber
- 2 yemek kaşığı tere yağı
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
HAVUÇLU TAVUKLU PİRİNÇ PİLAVININ YAPILIŞI:
- Tavuk etleri iri iri doğranıp haşlanır.Pilav tenceresine tere yağıyla zeytin yağı koyulur. Soğan ve sarımsak incecik doğranır kırmızı biber doğranır kavrulur pirinçler güzelce yıkanıp soğanların içine katılır soğanlarla beraber kavrulur,havuçlar rendelenir pirinçlere katılır karıştırılır yaklaşık 3 bardak su koyulur tuzu,karabiberi atılır.Haşlanan tavuklar parçalanıp içine atılır.Hepsi beraber suyunu çekene kadar pişirilir.Suyunu çekince tencerenin kapağı kapatılır pilav dinlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder