EV YAPIMI ETLİ PİDE





MALZEMELER:


  • İÇ HARCI İÇİN:
  • 300 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 4-5 çeri domates
  • 2 sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz,karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,1 yemek kaşığı tere yağı
HAMURU İÇİN:

  • 4,5 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
EV YAPIMI ETLİ PİDENİN YAPILIŞI:

- İlk önce hamur yoğurulur bunun için yoğurma kabına un,şeker,sıvı yağ,tuz koyulur maya ılık suda eritilir unun içine katılır ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.Üstü kapatılıp 1 saat ılık bir ortamda  mayalanmaya bırakılır.Kıymayı hazırlamak için içine soğan,domates,biber ve maydanoz ince bir şekilde doğranır.Tuzu,karabiberi ,salçası ve sıvı yağı koyulur karıştırılır.Mayalanan hamurdan bezeler alınır merdaneyle uzunlamasına açılır kıymalı harçtan üstüne koyulup yayılır.Kenarları katlanır yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir.Şekildeki gibi koyulur.220 derecede çok iyi ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.Piştikten sonra kenarlarına tere yağı sürülürse güzel bir lezzet oluşur.Sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar