EV YAPIMI CEVİZLİ KADAYIF




MALZEMELER:


  • Yarım kilo kadayıf teli
  • 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 125 gram tere yağı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
ŞERBETİ İÇİN:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu
EV YAPIMI CEVİZLİ KADAYIFIN YAPILIŞI:

- İlk önce şerbet yapılır.Şeker,su küçük bir tencereye koyulur kaynatılır,şerbet kaynara çıkınca kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatılır kapatmaya yakın 4-5 damla limon sıkılır beraber kaynatılır sonra ocağın altı kapatılır.Bayağı büyük bir tavanın içine önce tereyağının yarısı sürülür 1 tatlı kaşığı pekmezde yağın içine katılıp sürülür kadayıf telinin yarısı tavaya serilir ortasına ceviz döşenir üstüne telin kalan yarısı serilir elle üstüne iyice bastırılır ocağın orta gözünde kısık tan biraz fazla ateşte alt tarafı kızarana kadar pişirilir.Alt tarafı kızarınca bir tepsiye ters çevrilir, tava tekrar kalan tereyağıyla yağlanır kadayıf tavanın içine kaydırılır diğer yüzü de kızarana kadar pişirilir.İki yüzüde pişen kadayıf yuvarlak bir tepsiye koyulur dilimlenir şerbeti dökülür.Şerbetini biraz çekince servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar