MALZEMELER:
- 1 tabak çıtır tarhana
- 1 yemek kaşığı tere yağı
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber,tuz
- 5 su bardağı su
ÇITIR TARHANA ÇORBASININ YAPILIŞI:
- Tencerenin içine tere yağıyla zeytin yağı koyulur,salça,biber salçası koyulup kavrulur çıtır tarhanalar eklenir.Üstüne 5 bardak su koyulur,kuru nane,karabiber ve tuz atılır karıştıra karıştıra kaynatılır.Kaynadıktan sonra blender dan geçirilir.Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder