ÇITIR TARHANA ÇORBASI




MALZEMELER:


  • 1 tabak çıtır tarhana
  • 1 yemek kaşığı tere yağı
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber,tuz
  • 5 su bardağı su
ÇITIR TARHANA ÇORBASININ YAPILIŞI:

-  Tencerenin içine tere yağıyla zeytin yağı koyulur,salça,biber salçası koyulup kavrulur çıtır tarhanalar eklenir.Üstüne 5 bardak su koyulur,kuru nane,karabiber ve tuz atılır karıştıra karıştıra kaynatılır.Kaynadıktan sonra blender dan geçirilir.Sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar