CEVİZLİ HAVUÇLU KEK




MALZEMELER:


  • 3 tane oda sıcaklığında bırakılmış yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 tane havuç
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
ÜSTÜ İÇİN:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi
CEVİZLİ TARÇINLI KEKİN YAPILIŞI:

- Karıştırma kabının içine oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtalar kırılır,bir bardak şekerde koyulur çırpacakla beyaz olana kadar çırpılır.Sonra süt,sıvı yağ,ılık su koyulur çırpılır.Havuçlar rendelenir,tarçın ve ceviz koyulur bütün malzemeler çırpılır.Yavaş yavaş elenmiş un eklenir vanilya ve kabartma tozu da eklenir kaşıkla karıştırılır yağlanmış fırın kabına veya borcama dökülür 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirilir fırından çıkartılır soğumaya bırakılır.Bir paket krem şanti bir bardak sütle çırpılır soğuyan kekin üstüne sürülür hindistan cevizi de serpilir.Servis edilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar