AYVA TATLISI




MALZEMELER:


  • 4 adet ayva
  • 1 adet elma
  • 6 çay bardağı şeker
  • 6 çay bardağı su
  • Yarım limon
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 paket krem şanti
AYVA TATLISININ YAPILIŞI:

- Ayvalar güzelce yıkanır 3 tanesi ortadan ikiye bölünür,ortaları oyulur,çekirdekleri çıkartılır kabukları soyulur.Kabukları ve çekirdekleri tencerenin altına yerleştirilir ayvalar yarım limonla ovulur tencereye koyulur.Diğer kalan 1 ayva ve elma kabukları soyulup rendelenir,tencereye koyduğumuz ayvaların oyduğumuz ortalarına koyulur.Her ayvanın üstüne 1 çay bardağından biraz eksik şeker ve 1 çay bardağı su koyulur kısık ateşte ayvalar yumuşayana  ve suyunu çekene kadar pişirilir.Pişen ayvalar soğumaya bırakılır.1 bardak sütle 1 paket krem şanti çırpılır 10-15 dakika dolapta bekletilir,soğuyan ayvaların üzerine birer kaşık krem şanti koyulur.Arzunuza göre üstüne çekilmiş fıstık veya cevizde koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorumlar