MALZEMELER:
- 4 adet ayva
- 1 adet elma
- 6 çay bardağı şeker
- 6 çay bardağı su
- Yarım limon
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
AYVA TATLISININ YAPILIŞI:
- Ayvalar güzelce yıkanır 3 tanesi ortadan ikiye bölünür,ortaları oyulur,çekirdekleri çıkartılır kabukları soyulur.Kabukları ve çekirdekleri tencerenin altına yerleştirilir ayvalar yarım limonla ovulur tencereye koyulur.Diğer kalan 1 ayva ve elma kabukları soyulup rendelenir,tencereye koyduğumuz ayvaların oyduğumuz ortalarına koyulur.Her ayvanın üstüne 1 çay bardağından biraz eksik şeker ve 1 çay bardağı su koyulur kısık ateşte ayvalar yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirilir.Pişen ayvalar soğumaya bırakılır.1 bardak sütle 1 paket krem şanti çırpılır 10-15 dakika dolapta bekletilir,soğuyan ayvaların üzerine birer kaşık krem şanti koyulur.Arzunuza göre üstüne çekilmiş fıstık veya cevizde koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder