ARABAŞI ÇORBASI






MALZEMELER:


  • HAMURU İÇİN:
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
ARABAŞININ  ÇORBASI İÇİN:
  • 1 kiloluk bütün tavuk
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tere yağı
  • Yarım su bardağa sıvı yağ
  • Tuz,karabiber,kimyon,yenibahar
ARABAŞI ÇORBASININ YAPILIŞI:

- Arabaşı çorbasının önce hamuru yapılır.5 bardak su bir tencereye koyulur içine 1 bardak un ile bir tatlı kaşığı tuz koyulur çırpacakla topak kalmayacak şekilde çırpılır ocağın altı yakılır karıştıra karıştıra katılaşır kaynara çıkınca un kokusu kalmasın diye 5 dakika kadar pişirilir.Yuvarlak bir tepsi önce suyla ıslatılır  suyunu iyice süzünce pişen hamur tepsiye dökülür soğumaya bırakılır.Tavuk bir tencereye koyulup gülce haşlanır. Haşlanan tavuğun suyu bir kaba alınır,etleri temizlenip ufak parçalara ayrılır.Derin bir tencerenin içine tere yağıyla sıvı yağ koyulur 2,5 kaşık un koyulur kavrulur unun rengi dönünce 2 yemek kaşığı salçayla,biber salçası da koyulup kavrulur üstüne tavuğun suyu dökülür birazda su koyulur toplam yaklaşık on bardak kadar olur sonra  kaynamaya bırakılır.İçine tuz ve baharatlardan az miktarda koyulur tavuğun etleri koyulur birkaç dakika etlerle kaynatılır.Çorbanın suyuyla etleri özdeşleşince ocağın altı kapatılır.Tepsiye döktüğümüz hamur soğuyunca güzel bir kıvam alır hamur dilim dilim kesilir servis tabağına koyulur tavuklu çorbada kaselere koyulur hamurla birlikte yenilir. Arabaşı çorbasına limon çok yakışır.

Afiyet olsun.


Yorumlar