ALİ NAZİK




MALZEMELER:


  • 4 tane patlıcan
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 kase yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz,karabiber,toz biber
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • Sıvı yağ
ALİ NAZİK İN YAPILIŞI:

- Patlıcanlar fırın tepsisine dizilir  bıçakla bir kaç yerlerinden delinir fırında 220 derecede közlenmeye bırakılır.Pişen patlıcanların sıcak sıcak kabukları soyulur.(sıcakken kabukları daha kolay soyulur ) Patlıcanlar bıçakla doğranıp ezilir soğumaya bırakılır.Etler orta büyüklükte doğranıp tencereye koyulur kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Suyunu çekince tereyağı ve sıvı yağ eklenir,kırmızı biber doğranır etlerle biber beraber kavrulur.Tuzu,karabiberi ve toz biberi eklenir 1-2 dakikada baharatlarla pişirilir ocağın altı kapatılır.Sarımsaklar ezilip yoğurda katılır ezilen patlıcanlarda yoğurda katılır karıştırılır servis tabağına alınır üstüne pişirilen etler koyulur servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar