MALZEMELER:
- 1 adet kış kabağı
- 1 kase dolusu süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı mayonez
- Pul biber,tuz
- Sıvı yağ
- Süslemek için maydanoz
YOĞURTLU KABAK SALATASININ YAPILIŞI:
- Kış kabağı dilim dilim kesilir iyice yıkanır kabuklarıyla bir tencerenin içine yerleştirilir üstüne çıkacak şekilde su koyulur kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.Kabaklar yumuşayınca içleri kaşıkla çıkartılır ezilir.Servis tabağına alınır.Süzme yoğurda mayonez katılır sarımsaklar ezilir katılır birazda tuz atılır hafif sulandırılır kabakların üzerine dökülür. Sosluğa sıvı yağ koyulur içine pul biber koyulur pul biber hafif kavrulur kabak salatasının üzerine gezdirilir,maydanozu da doğrayıp istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Kabaklar haşlandığı için çok hafif bir salata oluyor.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder