YEŞİL MERCİMEKLİ ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI



MALZEMELER:


  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tere yağı
  • Sıvı yağ veya zeytin yağı
  • Tuz,karabiber,kimyon,tarçın

YEŞİL MERCİMEKLİ ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVININ YAPILIŞI:

- Küçük bir tencereye bir bardak mercimek  koyulur, mercimekler yumuşayana kadar haşlanır.Başka bir tencereye iki yemek kaşığı tere yağı birazda sıvı yağ koyulur şehriyeler içine dökülür renkleri koyulaşana kadar kavrulur.Sonra kuru soğan ve sarımsaklar doğranır şehriyelerin içine katılır beraber soğanları solana kadar daha kavrulur. Soğanlar kavrulunca salçayla biber salçası eklenir hepsi beraber kavrulur sonra bir bardak bulgur koyulur biraz karıştırıldıktan sonra üç su bardağı su koyulur kaynamaya bırakılır.Pişerken içine tuz ve baharatlar eklenir.Pilav suyunu çekmeye yakın yeşil mercimekler eklenir suyunu tam çekince tencerenin ağzı kapatılır dinlenmeye bırakılır.Yarım saat dinlenmesi yeterlidir.Pilav sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar