MALZEMELER:
- 1 kilo tavuğun göğüs eti
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı köri,karabiber,tuz
- Yeteri kadar sıvı yağ
SOSLU TAVUK ETİNİN YAPILIŞI:
- Tavuk göğüsleri kesilip ince ince dilinir bir kaba salça,baharatlar,tuz ve sıvı yağ koyulur,sarımsaklar doğranır göğüs etleri bu sosa iyice bulanır yarım saat dinlendirilir.Büyük bir teflon yada granit tavaya göğüs etleri yan yana dizilir kısık ateşte etler suyunu çekene kadar pişirilir.Suyunu çekince etler kızarmaya başlar diğer yüzleride çevrilir kızartılır ocağın altı kapatılır sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder