MALZEMELER:
- 1 kilo küçük kuru soğan
- 2 su bardağı ıslatılmış nohut
- 300 gram kuşbaşı doğranmış et
- 2 yemek kaşığı salça
- 1tatlı kaşığından eksik limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Sıvı yağ veya zeytin yağı
- Tuz
KÖFTESİ İÇİN:
- 2,5 su bardağı simit bulgur
- Yarım tane ıslatılmış bayat ekmek
- 1 çay bardağı pul biber
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Karabiber,kimyon,tuz
KIZARTMAK İÇİN: Sıvı yağ
SOĞAN YEMEĞİNİN YAPILIŞI:
- Küçük soğanların baş ve uç tarafları kesilir kabukları soyulur kabuklarının altındaki bir kat da soyulur tencereye koyulup üstüne su çekilir ocağın üstüne koyulup kaynara çıkınca 5 dakika kadar pişirilir acı suyu çıkar sonra süzgece dökülür.Düdüklü tencereye sıvı yağ veya zeytin yağı tercihinize bağlı koyulur içine kuşbaşı etler koyulup hafif kavrulur sonra salçası eklenir oda kavrulur ıslatılmış nohutla haşladığımız küçük soğanlar da koyulur yeteri kadar su koyulur limon tuzu,tuz ve şeker eklenir düdüklüde nohutunuzun pişme süresine göre yaklaşık yarım saat pişirilir.Diğer tarafta bir tepsiye veya varsa köfte leğenine simit bulgur,pul biber,tuz ve baharatlar koyulur.Islatılmış bayat ekmekle yoğurulur ara ara su alınır köfte yumuşatılır tutmaya yakın bir yumurta içine kırılır onunla da yoğurulur tutunca 2 yemek kaşığı un koyulur su alınır köfte yumuşatılır iyice tutunca köfteden bilye büyüklüğünde sıkımlar kesilip yuvarlanır.İki tabak dolusu yuvarlak olur.Kızartma tenceresine sıvı yağ koyulur yağ iyice dağlanır önce bir tabak sonra diğer tabak köfte dökülüp kızartılır.Yemek tabağına pişen soğan yemeğinden koyulur üstüne 2-3 kaşık yuvarlak koyulup servis yapılır.İsterseniz yuvarlakları önce tabağa koyup üstüne yemeği koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder