MALZEMELER:( 4 tepsi için)
- 2 kilo un
- 2 su bardağı vita yağı
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 tane kabartma tozu
- 2 tane vanilya
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı beyaz susam
ŞEKERLİ KÜLÜNÇENİN YAPILIŞI:
- Büyük bir kabın içine un koyulur unun içine 2 kabartma tozu,2 vanilya,tarçın ve çörek otu koyulur unla bu malzemeler güzelce karıştırılır.Küçük bir tencereye 2 bardak vita yağı ve 2 bardak sıvı yağ koyulur iyice kızdırılırKızdırılan yağ kızgın kızgın unun üzerine dökülür bir kaşık yardımıyla karıştırılır sonra elle unla yağ birbirine yedirilir.Yağ koyulan tencereye 2 bardak sütle 1 bardak su koyulur içine 3 bardak şeker katılır şeker eriyene kadar karıştırılır ocağın üstüne koyulur ılık olana kadar ısıtılır sonra yağla un karışımının üstüne dökülür bütün malzemeler den güzelce bir hamur yoğurulur.Yoğurulan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılır bezeler merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açılır bıçakla dört parçaya bölünür üstleri çatallanır tepsiye dizilir veyahut küçük bezeler yapıp yuvarlak açıp kenarlarını parmaklarınızın uçlarıyla sıkıp şekiller verilebilirsiniz.Yukarıdaki resimde şekli gösterilmiştir.Tepsiye külünçeler dizilir üstlerine bir yumurta çırpılıp sürülür beyaz susamdan serpilir 200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.Külünçeleri büyük bir saklama kabına koyarsanız 1-1,5 ay taze kalabilir ömrü uzun bir pastadır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder