MALZEMELER:
- 6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı yaş veya kuru maya
- Çay kaşığının ucuyla tuz,ılık su
İÇ HARCI İÇİN:
- 1 kase toz şeker
- Tere yağı veya katı yağ
ŞEKERLİ KATMERİN YAPILIŞI:
- Un derin bir kaba koyulur çay kaşığının ucuyla tuz atılır maya bir bardak ılık suda eritilir unun içine dökülür ılık su alınarak yumuşak bir hamur yoğurulur.2-3 saat dinlenmeye bırakılır.Hamur fazla kabarmasın diye az maya koyulur.Dinlenen hamurun havası alınır portakal büyüklüğünde bezeler yapılır.Bu bezeler büyük ve yuvarlak bir şekilde açılır içine tere yağından küçük küçük parçalar her yerine koyulur, toz şeker her yerine serpilir.Hamurun önce iki ucu içe doğru katlanır sonra diğer iki ucu da ortaya doğru katlanır yağla şekerlerin üstü kapatılır kapatılan kısımların uçlarınada elle bastırılır açılmasın diye yapılan katmerler büyük tavada gür ateşte iki yüzleri kızartılır şekildeki gibi sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder