MALZEMELER :
HAMURU İÇİN:
- 6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
İÇ HARCI İÇİN:
- 1 kilo pırasa
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
PIRASA PİDESİNİN YAPILIŞI:
- 6 su bardağı un derin bir kaba koyulur.Tuz atılır yavaş yavaş su alınarak yumuşak bir hamur yoğurulur dinlenmeye bırakılır.1 kilo pırasa temizlenir yıkanır ince ince doğranır bir tavaya koyulur yeteri kadar sıvı yağ koyulur hafif ateşte soldurulur içine tuz ve pul biber atılır,hafif kavrulur.Soğumaya bırakılır.Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılır uzunlamasına açılır içine pırasalı harçtan yayılır yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir.Bir tepsiye uzunlamasına 2 tane pide sığar.200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir,pideler kızarınca çıkartılır.Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder