MALZEMELER:
- 2 su bardağı ıslatılmış nohut
- 300 gram kuşbaşı et
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz,karabiber
- Zeytin yağı veya sıvı yağ
NOHUT YEMEĞİNİN YAPILIŞI:
- Düdüklünün içine yeteri kadar zeytin yağı yada sıvı yağ koyulur kuşbaşı doğranmış etler koyulur,kuru soğan doğranır.Etle soğan beraber kavrulur,salça eklenir salçada kavrulur,kırmızı biber doğranır eklenir biraz karıştırılır(biber tercihe bağlıdır koymaya bilirsinizde) hepsi beraber kavrulur nohutlar koyulur.Nohutların 4-5 parmak üstüne çıkacak şekilde su koyulur.Tuzu, karabiberi eklenir düdüklünün ağzı kapatılır.Düdüklü kaynara çıkınca yarım saat pişirilir.Sonra düdüklünün ağzı açılır yemeğin suyu kontrol edilir sulu ise 10 dakikada ağzı açık kaynatılır.Servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder