MALZEMELER:
- Bir su bardağı pirinç
- Bir su bardağı bezelye
- Bir su bardağı haşlanmış mısır
- İki yemek kaşığı tere yağı
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Tuz,iki su bardağı ılık su
MISIRLI BEZELYELİ PİRİNÇ PİLAVININ YAPILIŞI:
- Pirinçler 2 saat öncesinden bol tuzlu suda ıslatılır.Bunun sebebi pilavımız tane tane olacaktır. Pilav yapacağımız tencereye tere yağıyla zeytin yağı koyulur ocağın altı yakılır pirinçler tuzu gidene kadar yıkanır tencereye koyulur iyice kavrulur iki bardak ılık su koyulur pilav kaynamaya başlayınca içine haşlanmış mısırla bezelyeler koyulur.(bezelye taze bezelye ise önceden haşlanır,konserveyse direk pilavın içine koyulur.) Tuzu eklenir suyunu çekene kadar pişirilir suyunu çekince ocağın altı kapatılır tencerenin kapağı kapatılıp 1 saat dinlendirilir.Servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder