MANTI




MALZEMELER:


  • HAMURU İÇİN:
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Tuz,su
İÇ HARCI İÇİN:

  • 300 gram yağsız kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Karabiber,kimyon,yenibahar
  • Tuz
ÜSTÜ İÇİN:
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • Bir kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
MANTININ YAPILIŞI:

- Yoğurma kabının içine un,tuz koyulur.İçine bir yumurta kırılır su alınarak orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurulur.Hamur bir saat kadar dinlendirilir.Yağsız kıymanın içine 2 tane kuru soğan ufak ufak doğranır istenilen miktarda baharatlar koyulur,toz biberi ve tuz atılır,maydanoz doğranır kıyma yoğurulur.Hamurdan 2 tane beze yapılır bezelerden bir tanesi oklavayla büyük bir şekilde açılır kare kare kesilir kesilen kare hamurların içine kıymalar yerleştirilir kare uçları birbirinin üstüne gelecek şekilde kapatılır. Hamurlar açılmasın diye iyice kapatılır.2 bezede bu şekilde açılıp kıymalar yerleştirilip kapatılır.Büyük bir tencereye su doldurulur kaynatılır içine bir tatlı kaşığı tuz atılır su kaynayınca mantılar içine dökülür 10 dakika kadar kaynatılır süzgece dökülür servis tabağına alınır.Tavanın içine 2 kaşık salça, 1 yemek kaşığı biber salçası koyulur kavrulur yarım çay bardağı suda koyulur salça yumuşatılır.Salçalı sos mantıların üstüne dökülür.Bir kase yoğurda sarımsaklar ezilir katılır sarımsaklı yoğurt hazırlanır salçalı sosun üstüne de sarımsaklı yoğurt dökülür  servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar