MANTARLI TAVUK SOTE





MALZEMELER:


  • Yarım kilo tavuk göğüs eti
  • Yarım kilo mantar
  • 1 tane kırmızı biber(arzunuza göre acı veya tatlı olabilir)
  • 1 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kaşık salça
  • Tuz,karabiber,köri
MANTARLI TAVUK SOTENİN YAPILIŞI:

- Göğüs etleri normal büyüklükte doğranır tavaya koyulur ocağın altı yakılır yeteri kadar sıvı yağ koyulur kısık ateşte pişirmeye bırakılır.Diğer tarafta mantarlar doğranır tavuklar hafif suyunu çekince mantarlar katılır karıştırılır.Domatesle biberde doğranıp onlarda tavuklara katılır sularını çekene kadar pişirilir bütün malzemeler sularını çekince salça ve sarımsaklar doğranıp eklenir malzemeler güzelce kavrulur.En son tuz,karabiber ve köri katılır karıştırılır tavukların pişmesi kontrol edilip ocağın altı kapatılır servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar