KÜNCÜLÜ AKIT




MALZEMELER:


  • 2 su bardağı küncü
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı pekmez
  • 2 yemek kaşığı şeker
KÜNCÜLÜ AKITIN YAPILIŞI:

- Küçük bir tencereye pekmezle 2 yemek kaşığı şeker koyulup ocağın üstüne koyulur.Ocağın altı en kısığa getirilir yavaş yavaş kaynamaya bırakılır.Hafif katılaşınca ocağın altı kapatılır.Bir tavanın içine 2 bardak küncü koyulur ocağın altı yarım edilip yavaş yavaş kavrulur hafif kavrulunca cevizlerde eklenir.Cevizlerde küncülerle beraber kavrulur.Küncü kavrulmuşmu diye bakılır kavrulmuşsa eğer kaynayan pekmez eklenir küncülerle beraber pekmez iyice karıştırılır.Küncüler pekmezi çekince katılaşır karışım sıcak sıcak orta büyüklükteki bir tepsiye ince bir şekilde yayılır üstleri elle düzleştirilir.Eliniz yanmasın diye sürekli elinizi soğuk suyla hafif hafif ıslatarak küncülerin üstünü düzleştirebilirsiniz.Bu işlemi kaşıkla da yapabilirsiniz  kaşığı da ıslatmanız gerekir bana elle yapmak daha kolay geliyor.Daha sonra tepsi buzdolabına koyulup 2-3 saat dondurulur.Küncülü akıt dolaptan çıkarılıp dilim dilim kesilir hafif bir ateşe tutulur böylelikle tepsiden kolaylıkla kalkar tabaklara koyulup servis edilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar