KISIR




MALZEMELER:


  • 3 su bardağı simit bulgur
  • 1 çay bardağı isot
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 demet maydanoz
  • 7-8 tane yeşil soğan
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım tane mor lahana
  • Karabiber,kimyon,yenibahar,tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Sıcak su
KISIRIN YAPILIŞI:

- Bir köfte leğenine veya tepsiye simit bulgur,isot,tuz koyulur sıcak suyla bulgurlar ıslatılır.Tepsinin üstü kapatılır bulgurların 10-15 dakika yumuşaması beklenir.Maydanoz ve yeşil soğan temizlenip yıkanır doğranır,mor lahanada ince ince doğranır.Limon tuzu suya ıslatılır.Bulgur yumuşayınca salçası ve baharatları eklenir,kuru soğan doğranıp katılır,sıcak su alınarak yoğurulur.Yoğurulunca nar ekşisi,limon tuzu,sıvı yağı alınır karıştırılır en son maydanoz,yeşil soğan mor lahana alınır hepsi karıştırılır tadına bakılır ekşi seven biraz daha ekşi koyabilir.İsteğinize göre domatesle salatalıkta doğrayıp katabilirsiniz.Servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorumlar