MALZEMELER:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tere yağı
- 2 su bardağı hindistan cevizi
İÇİ İÇİN:
- Bir paket krem şanti (2 li paketten)
- Bir bardak süt
KAKAOLU PAŞA SARMASININ YAPILIŞI:
- Önce fırın tepsisine iki bardak hindistan cevizi güzelce boşluk kalmayacak şekilde yayılır.Bir tencereye bir litre süt koyulur içine bir bardak un,bir kaşık nişasta, bir bardak şeker ve kakao katılır içinde topak kalmayacak şekilde iyice çırpılır ocağın üstüne koyulur karıştıra karıştıra pişirilir kaynara çıkınca katılaşır vanilyayla tere yağı eklenir karıştırılır altı kapatılır.Mikserle 4-5 dakika çırpılır hemen sıcakken tepsinin her yerine dökülür her tarafı kaşıkla düzlenir soğumaya bırakılır.Başka bir kapta bir bardak süt ile krem şanti çırpılır buz gibi soğuyan kakaolu muhallebinin üstüne her yerine yayılır üzeri düzeltilir.Bıçakla önce soldan sağa doğru ortadan ikiye bölünür sonra yukarıdan aşağıya doğru 10 eşit parçaya bölünür uçlarından başlayarak spatula yardımıyla sarılır altları bol hindistan cevizli olduğu için yapışmadan kolayca sarılır bir borcama dizilir dolapta 1-2 saat bekletildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder