MALZEMELER:
- HAMURU İÇİN:
- Yarım kilo un
- Tuz,su
İÇ HARCI İÇİN:
- 1 kilo ıspanak
- 1 tane büyük boy kuru soğan
- Peynir ( beyaz peynir,ev peyniri,lor peyniri herhangi bir peynir olabilir)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- Karabiber,karanfil,yenibahar
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Kenarları için iki yemek kaşığı yoğurt,iki yemek kaşığı sıvı yağ,iki kaşık su
ISPANAKLI PİDENİN YAPILIŞI:
- İlk önce pidenin hamuru yoğurulur derin bir kabın içine un koyulur bir tatlı kaşığı tuz atılır suda koyulup yumuşak bir hamur yoğurulur dinlenmeye bırakılır.Ispanaklar ince ince doğranır güzelce yıkanır bir tavada hafif soldurulur. Bir tepsiye kuru soğan doğranır biber salçası,pul biber,100-150 gram kadar peynir,baharatlar ve sıvı yağ koyulur soldurduğumuz ıspanaklar eklenir güzelce bütün malzemeler karıştırılır.Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılır uzunlamasına açılır ıspanaklı karışımdan içine serpilir kenarları katlanır uç tarafları birleştirilir.Bir kaseye iki kaşık yoğurt,iki kaşık sıvı yağ,iki kaşık su karıştırılır katladığımız kenarlara sürülür. Kenarlar kurumasın kızarsın diye sürülür.Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine pide yerleştirilir 200 derecede ısıttığımız fırında pide kızarana kadar pişirilir.Bütün pideler bu şekilde pişirilir sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder