MALZEMELER:
- 1 kilo işkembe
- 2-3 tane etli kemik
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım tane limon
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- Sıvı yağ veya zeytin yağı
- Tuz,karabiber,kimyon,tarçın
İŞKEMBE ÇORBASININ YAPILIŞI:
- İşkembe kirliyse eğer su kaynatılır içine iki tane aspirin atılır karıştırılır aspirinler eriyince işkembe içine koyulur bir saat bekletilir.İşkembeler suyun içinden bembeyaz çıkar.İşkembe temizse eğer sıcak suyla güzelce yıkanır ufak ufak doğranır düdüklünün içine işkembeler koyulur yarım limonda atılır su koyulur haşlanmaya bırakılır yarım saat haşlanır.Haşlanan işkembeler süzgece dökülür.Pis kokusu gitsin diye işkembeleri limonla biraz haşladık.Daha sonra düdüklünün içine kemikler ve az haşlanmış işkembeler koyulur üstüne su koyulup bir buçuk saat haşlanır.Büyük bir tencereye sıvı yağ veya zeytin yağı koyulur içine salça ile biber salçası koyulur kavrulur içine haşlanan kemiklerin ve işkembenin suyundan dökülür kaynamaya bırakılır içine işkembeler ve temizlenen kemiklerin etleri koyulur ezilen sarımsaklar atılır,tuzu ve baharatları eklenir.İki yemek kaşığı un tavada kavurulur sonra hafif suyla açılır işkembenin suyundan da biraz katılır karıştırıp çorbanın içine dökülür böylece çorbanın suyu katı olur ve daha güzel olur.Çorba karıştıra karıştıra kaynatılır 5 dakika kadar kaynaması yeterli olacaktır.Daha sonra sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder