MALZEMELER:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 dilim beyaz peynir
- 1 tutam dere otu
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
HAYDARİNİN YAPILIŞI:
- Tere yağını tavaya koyup nane kızartılır,soğumaya bırakılır.Beyaz peynir ezilir,bir diş sarımsak ezilir,dereotu ince kıyılır hepsi süzme yoğurda katılır.Soğuyan nane ve tuzda eklenir bütün malzemeler iyice karıştırılır.Dereotu sevmiyorsanız koymaya bilirsiniz tercihinize bağlı,maydanozda koyulabilirsiniz.Karıştırılan malzemeler servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder